Olemme aikeissa lähteä Norjaan kesällä 2009. Kirjoittelen tähän blogiin matkavalmisteluja ja -suunnitelmia ja matkan aikana myös reaaliajassa.
Uusin kirjoitelma on aina ylimmäisenä ja viisi viimeisintä näkyvissä tässä etusivulla. Muihin, vanhempiin kirjoituksiin pääsee sivun alalaidasta tai oikealla olevan Arkiston kautta

tiistai 30. kesäkuuta 2009

Kolmas matkapäivä - huonolta näyttää..

Eihän näitä näköjään pääse tänne reaaliajassa lähettämään....

Yö meni taas miten kuten pyöriessä, ei tämä taidakaan olla auringonpistosta vaan liekö peräti myyräkuumetta. Viikko takaperin tuli kylläkin siivottua liiterivarastoja.
Päätä särkee, kuumeinen olo, silmät kipeät eikä ruoka maistu. No siihen tautiin ei ole lääkettä, on vain kärsittävä, eikä sankarimatkaajat pienistä lannistu.
Aamutoimien jälkeen ajettiin satamaan odottamaan pääsyä M/S Eckeröön. Lastaus sujui mallikkaasti ja laivakin lähti ajallaan peilityynessä meressä seilaamaan kohti Ruotsin Grisslehamnia.
Vajaan kahden tunnin putputtelun jälkeen olimme Ruotsin maaperällä ja pikkuteitä kurvailtiin kohden pohjoista.
Gävlen kaupunkihan se sieltä ensimmäisenä vastaan tuli ja sieltä sitten pankkiautomaatista napattiin ekat ulkomaan valuutat. Kaupassa käytiin ja Johanna söi pahimpaan nälkäänsä vielä mäkkärin autokaistalta BigMacin.
Gävelestä ajettiin Rutsin talviurheilukeskuseen Faluniin. Meinattiin jäädä kaupungin vangeiksi, vaikka kuinka pyörittiin ympäri katuja, palattiin aina samaan lähtöpisteeseen. Lopulta kuitenkin onnistuimme pääsemään ulosmenotielle.
Kuumeisesta olosta johtuen muutimme hieman reittisuunnitelmaa ja jätimme muutaman mutkan tekemättä. Rättvikissä huilattiin tovi uimarannan kupeessa, Johanna kävi jopa uimassa sillä lämpötila pysyttelee edelleen yli kolmessa kymmenessä. Automatkailijain painajainen, nyt kun olisi se ilmastointi.
Seuraava kaupunki oli puukoistaan tunnettu Mora ja sitten lähdimme kohti Svegia. Ihan sinne asti emme jaksaneet ajella, vaan yösija löytyi erämaapuron rannalta puiden katveesta.

Ei kommentteja: