Olemme aikeissa lähteä Norjaan kesällä 2009. Kirjoittelen tähän blogiin matkavalmisteluja ja -suunnitelmia ja matkan aikana myös reaaliajassa.
Uusin kirjoitelma on aina ylimmäisenä ja viisi viimeisintä näkyvissä tässä etusivulla. Muihin, vanhempiin kirjoituksiin pääsee sivun alalaidasta tai oikealla olevan Arkiston kautta

sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Ruoste raiskaa

Kimmokkeen tähän puuhaan sain eräältä toiselta petiautoseikkailijalta, ruostepilkuista pitää päästä eroon.
Auto on joskus maalattu keltaisella vihreän päälle, sen enempää ruostetahroja poistamatta. Kahden vuoden jälkeen helmat ja pyöräkotelon reunat kukkivat iloisesti ruskeana.
Hommasin kulmahiomakoneeseen sopivan hiontalaikan ja rällättelin menemään pitkin auton laitoja. Ruoste lähti ja kirkas pelti tuli esiin alta.
Maalasin sopivalla rost primerillä pohjamaalauksen ja sitten teippasin sanomalehtiä auton suojaksi.
Ruiskuttelin sopivaa, mustaa, kiveniskumaalia pohjamaalattuihin kohtiin ja annoin kuivua muutaman tunnin. Sitten vielä uusi käsittely.
Iltapäivällä oli aika poistaa teippaukset ja sieltä alta paljastuikin entistä ehompi auto.
Kyllä nyt taas ainakin vuoden ajelee..

2 kommenttia:

Kimmo Linkama kirjoitti...

Loistavaa, juuri oikea viesti oikeaan aikaan.

Jeepin kynnyskotelot ovat myös ruostuneet, tähän saakka onneksi vain pinnasta. Mikä mahtoi olla hiontalaikkasi karkeus ja millaista primeria käytit?

Mahdatko tietää, onko ruosteenmuunnosmaaleista mihinkään? Ei sillä, että yrittäisin oikaista maalaamalla suoraan ruosteen päälle, mutta jos mokomat ovat asiallisia, ehkä pitäisivät hiotulta pinnalta ruosteen vähän kauemmin poissa.

Kari + Johanna kirjoitti...

Hiomalaikka oli Mirka 40, semmoinen josa ikäänkuin hiomapaperin palasia päällekkäin ulkokehällä.
Pohjamaaliksi Löwe AutoRost Primer, ostin 0,375 litran purkin, ei siitä mennyt juuri yhtään. Tätä voi maalata suoraan ruosteen päälle, jos haluaa. Varmaan on olemassa myös sprayna, halusin kuitenkin vedellä pensselillä paksumman kerroksen.
Päälle sitten spraypullosta Motip Stone Chip Oversprayable Anti-Gravillion Protectionia.
Suurin homma oli teippaamisessa

Kari